Meesterlijk genieten van natuur en cultuur

Welkom in Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp

Wat te doen? Bekijk de agenda

Ontdek de veelzijdigheid van Heeze-Leende

Een bezoek aan de gemeente Heeze-Leende staat garant voor een unieke ervaring door een gevarieerd aanbod van natuur, cultuur en culinaire heerlijkheden. Meesterwerken noemen wij ze wel. De gemeente beschikt over meerdere rijksmonumenten, zoals het kasteel in Heeze met ijskelder en duiventoren en de fraaie kerktoren in Leende. Bovendien heeft de gemeente een rijke culturele geschiedenis als schilderskolonie. Vandaar ook dat meesterwerken hier op zoveel plekken terug te vinden zijn.

Geniet van het diverse winkelaanbod en laat u culinair verrassen door de sfeervolle en kwalitatief hoogstaande horeca. Kom tot rust op het terras na een heerlijke fietstocht, of sluit de dag af met een heerlijke borrel in het bruine café. Overnachten kan op ieder gewenste overnachtingsplek naar keuze; back to basic in een tentje op de camping, de persoonlijke service van een Bed & Breakfast of de luxe van een hotel. In Heeze, Leende, Sterksel en Leenderstrijp vindt u het allemaal.

Geniet!

Ontdek het verleden

Dankzij de groene omgeving was de gemeente Heeze-Leende in vroeger tijden een heuse schilderskolonie. Kunstenaars kwamen van heinde en verre om de prachtige natuur vast te leggen op doek of vorm te geven in een kunstwerk. De dorpen in de gemeente hebben allemaal een bijzonder verhaal, gezien de vele bezienswaardigheden en rijke historie.

Meer weten